TERUGKIJKEN: Q&A over mislukte verkenning met Vullings en Van der Wulp

  Weergaven 64,578

NOS

10 dagen geleden

Haagse duiders en deskundigen spreken na het 13 uur durende debat gisteren en vannacht van een "volstrekt unieke" politieke situatie. En die werd veroorzaakt door 'verkenners', een functie die op papier niet eens bestaat.
Stel jouw vragen over de mislukte verkenning en over hoe het nu verder moet met de kabinetsformatie aan Xander van der Wulp (NOS) en Joost Vullings (EenVandaag) van politieke podcast De Stemming.
#Q&A #XandervanderWulp #JoostVullings #DeStemming
Meer video's? Abonneer je op ons kanaal! nlposts.info
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
De NOS is de grootste nieuwsorganisatie van Nederland. Hier vind je iedere twee weken op donderdag een video waarin Winfried Baijens Achter de headlines gaat en in de verhalen duikt van mensen die voorbijflitsen in het nieuws. Je vindt hier ook de Bevrijdingsjournaals waarin we je laten zien wat er 75 jaar geleden gebeurde met de techniek van nu. En via onze livestreams brengen we je op de hoogte van grote nieuwsgebeurtenissen .
Vind je onze video’s leuk? Abonneer je dan op ons kanaal: nlposts.info
► VRAGEN/TIPS/IDEEËN? We horen graag wat jij van onze video’s vindt, laat je horen in de comments! Of mail ons: youtube_reacties@nos.nl.
► OVER NOS: Wij zijn als publieke omroep verantwoordelijk voor een brede nieuwsvoorziening die betrouwbaar is en onafhankelijk. Je vindt ons op radio en televisie met het NOS Journaal, op NOS.nl, NLposts, Facebook en Twitter. Altijd. Overal. NOS.
► VOLG ONS HIER:
www.nos.nl | Instagram: nos | Twitter: NOS | Facebook: nos/
Download NOS voor iOS: apple.co/1JObNaK
Download NOS voor Android: bit.ly/2d4GJN7

Reacties
Paul Provaas
Paul Provaas 2 dagen geleden
NOS=overheidspropaganda
Jacob Janssen
Jacob Janssen 2 dagen geleden
Propaganda is een vorm van communicatie waarbij door de belanghebbende partij wordt getracht aanhangers voor haar gedachtegoed te winnen door het bespelen van de publieke opinie. Dit wordt bewerkstelligd door het bewust verspreiden van eenzijdige en/of verzonnen informatie.
Stobbel, Troubadour of Current Events
Stobbel, Troubadour of Current Events 5 dagen geleden
Wat mij betreft zouden jullie eens meer moeten uitleggen dat wij in Nederland geen regering kiezen, maar een parlement. Ik merk dat dat nogal eens tot verbazing leidt, zelfs tot woede. Ik denk dat daar ook de frustratie vandaan komt dat de formatie in de "achterkamertjes" gebeurt, terwijl dat in ons staatsbestel normaal is.
O
O 5 dagen geleden
Zou er een situatie mogelijk zijn dat de vvd toch een coalitie zou vormen met o.a. D66 ze als eerst post niet algemene zaken zouden kiezen (dus mp) maar bijv financiën en dat Kaag minister-president zou kunnen worden?
Kirill in 't Veld
Kirill in 't Veld 5 dagen geleden
Ik heb een idee voor een geweldig format: vader en zoon Van der Wulp met moeder en zoon Van Amsberg! Dat levert gezellige televisie op, waarschijnlijk! 😍😌😎
Hoody
Hoody 7 dagen geleden
Zijn lichaamstaal gaf aan dat hij loog.
Benzman
Benzman 8 dagen geleden
Want alzo lief heeft God de wereld gehad, dat Hij Zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft, opdat een iegelijk die in Hem gelooft, niet verderve, maar het eeuwige leven hebbe. Jezus zeide tot hem: Ik ben de Weg, en de Waarheid, en het Leven. Niemand komt tot den Vader, dan door Mij.
Lex Warnies
Lex Warnies 8 dagen geleden
Wat ik in de kamer zag gebeuren is wat je helaas wel vaker op video's ziet passeren, iemand ligt op de grond en dan staat er een groep om heen tegen z'n kop te schoppen. Een voor een mochten de hypocrieten naar voren komen om nog eens verlekkerd hun schop bij te dragen. En waar komt het idee vandaan dat wat ten behoeve van de formatie volledig in vertrouwen wordt besproken, opeens publiekelijk uitgelegd moet worden? Alleen maar omdat een ambtenaar en een minister geblunderd hebben? Als we zo 'transparantie' interpreteren worden we straks vervolgd voor wat we denken. Rutte had eigenlijk alleen uitleg hoeven te geven aan de persoon in kwestie, Pieter Omzigt.
DRS Prof
DRS Prof 6 dagen geleden
Natuurlijk kan iemand wel eens iets opperen in zo'n gesprek wat niet in de agenda staat, maar dan moet het wel "off the record" - dus geen notulen. Die waren er dus WEL, het bewijs dat Rutte heeft zitten liegen. De "functie elders" en "via-via" maakte dit erger.
JC van Zuilekom
JC van Zuilekom 8 dagen geleden
Deze façade is niets anders dan opgeklopte frustraties van partijen die afgeslacht zijn in de verkiezingen. Dat er gesproken wordt over posities van personen in een nieuw kabinet is niet meer dan logisch en daar bij komt ook nog dat Kaag dit ook dondersgoed wist en Rutte heeft haar notabene verdedigd en nu weet ze van niets
DRS Prof
DRS Prof 6 dagen geleden
Die verkenners gaan niet over posities. Dus dat kan/mag nooit in de notulen staan. Overigens, de frustraties waren er ook bij vele partijen die gewonnen hadden.
Rob Braams
Rob Braams 8 dagen geleden
Geloof me, De Build back better discipelen,zij tien keer zo gevaarlijk als de Corona!!!
Mien Westgeest
Mien Westgeest 9 dagen geleden
Wie is er eigenlijk vermoord?
Rob Braams
Rob Braams 9 dagen geleden
Nederlandse leger en politie ook achter het volk ,of aan kant van de dictatuur,kies nu!!
cambridgesyd
cambridgesyd 9 dagen geleden
Edith Schippers was minister van volksgezondheid ,nada reactie toen ik met bewijzen doorgaf dat een zorginstelling voor minimaal een ton de boel de boel aan het oplichten was.
cambridgesyd
cambridgesyd 9 dagen geleden
Wanneer gaan ze verder met de echte problemen aan te pakken of is dit weer één van de velen afleiding tactiek. Spannende debatten terwijl elk uur mensen naar de sodemieter gaan.
Jan Cremer
Jan Cremer 9 dagen geleden
Wat zijn de mogelijkheden van een regering van nationale eenheid, dit in het kader ook van de crissisen waar we mee te maken hebb3n?
Thijs
Thijs 9 dagen geleden
Hoop dat als er geen coalitie komt en we opnieuw gaan stemmen. De VVD flink zetels verliest zodat ze eindelijk niet in de coalitie komen
Denni5
Denni5 9 dagen geleden
Het is niet onmogelijk dat de formatie strand doordat Rutte is blijven zitten en blijft zitten. Als ik een voorspelling mag doen, dan denk ik dat nieuwe verkiezingen een faliekant andere indeling van de TK brengen. Een wilde gok: D66, PVV, VVD en nieuwkomer LPO worden de grootsten, die vervolgens een meerderheidskabinet vormen met SP, PvdA en/of een andere partij. VVD wordt uitgesloten.
Ron Van Den Berg
Ron Van Den Berg 9 dagen geleden
Dit gaat zeker niet gebeuren Zowel nieuwe verkiezingen als D66 de grootste partij Dat zie ik eerder gebeuren dat het CDA de grootste partij wordt
Denni5
Denni5 9 dagen geleden
Rutte doet alsof de bevolking gek is en ergens begrijp ik dat wel; VVD heeft 34 zetels
Hogerwoerd
Hogerwoerd 9 dagen geleden
was al een fan van Joost en Xander en ik vind dit een uitstelekende aanvulling(s) op rondje Binenhof. Joost als wisselspeler bij R binnnenhof?
Pe Rietveld
Pe Rietveld 9 dagen geleden
"Ik sta hier niet te liegen, ik spreek de waarheid" volgens de grootste leugenaar. Die vent lijkt overal mee weg te komen. Vreselijk. Wie gelooft er nou nog iets van deze flauwekul. Hahahahahaha..........Op alle fronten liegen, bedriegen en weglachen. Van mij mag er nieuwe verkiezingen komen en dan hoop ik echt dat mensen even nadenken voordat ze het kennelijk goed vinden dat mensen bedonderd worden met corona en belastingaffaire
Derk Keijzer
Derk Keijzer 9 dagen geleden
Kijk nou eens naar nieuwsuur. Publieke omroep? Eenzijdigheid groot. Als Rutte weg moet, Kaag en Hoekstra dan ook weg. Een vervanger van Rutte, waar steeds maar op gehamerd wordt, vertrouwt Kaag en Hoekstra ook niet. Hoe don denkt men bij nieuwsuur vanavond
Derk Keijzer
Derk Keijzer 9 dagen geleden
Hoe dom denkt men bij nieuwsuur dat kijkers zijn en VVD stemmers?
Derk Keijzer
Derk Keijzer 9 dagen geleden
Dat kijkers zijn?
M V
M V 9 dagen geleden
Lekker zinloos ook weer. 'Hoe heb jij geslapen?' Goed bezig NOS.
ALICE GOLDENVALLEY
ALICE GOLDENVALLEY 9 dagen geleden
op 3 personen na is de motie van wantrouwen niet aangenomen. kun je nagaan. die gast komt overal mee weg. ik snap dat we in crisistijden leven, maar er moet toch iemand sterk genoeg zijn om de rol van nieuwe leider op zich te nemen. ik heb niet op d66 gestemd, maar ik had nog liever Kaag als leider van dit land gehad. ze had de kans, ze is de tweede grootste partij.
Marcel
Marcel 9 dagen geleden
Omzien naar Omtzigt?
Marcel
Marcel 9 dagen geleden
Mensen dit is politiek, natuurlijk praat Rutte over Omtzigt in de formatie.
Martin Deiman
Martin Deiman 9 dagen geleden
Prima Q&A! Blijft een goed koppel die twee.
Woozie Woozie
Woozie Woozie 9 dagen geleden
wat een triestheid weer
Lionel Keijzer
Lionel Keijzer 9 dagen geleden
De huidige coalitie heeft het land verraden en houdt een premier aan die tegen het volk liegt. ik zal van mijn leven niet meer stemmen op vvd; d66 ; CU of CDA
Peter Stringa
Peter Stringa 9 dagen geleden
Nieuwe verkenner......Peter Nicolai Eerste Kamerlid van de PvdD
Bob De Baviaan
Bob De Baviaan 9 dagen geleden
Willem Alexander Koning van Nederland moet de formateur zijn zoals het hoort.
Maurice H
Maurice H 9 dagen geleden
NPO weinig visionair. 1: Rutte zit niet alleen, is kabinet+gevolg. 2: CDA WAS al lang bekend het "probleem" Omzight reeds vanaf zomer 2020 zie "verkiezing"- _ al weer vergeten NPO?? CDA slijmjurken Over de rug Rutte nu leuk doen tegen Omzight, terwijl al Maanden CDA klaar is met Omzight. Dat was vóór af al met elkaar besproken en DAT is natuurlijk daarom besproken maandag bij gesprek.Rutte verzint dat niet zelf, dat komt uit koker CDA.Dát Rutte dat genoemd heeft snap ik wel in gehele plaatje. Zo Glas helder, en geen verrassing, Voor NIEMAND. Kaag ruikt bloed. Die ziet die troon al staan maar DAT feest gaat Zéker niet door. Die mevrouw Plas (BBB) Had het zéér scherp en hakte Kaag vol de sloot in. 'S middags Kaag nog grote woorden en 's nachts in eens terug krabbelen. mevr Plas zag dat haar scherp. OoK Baudet was scherp en trok dat 7:30u belletje uit Rutte. en ik kom er niet onder uit, eerlijk zijn, Azarkan was prima. Bij1 ach ja 3zinnen en al weer racisme kaart trekken. Ze ging er natuurlijk voor. Om redenen van haar algemene standpunten en houding die zij in ASD geuit heeft, is zij weinig relevant. Geef haar niet te veel ruimte daarom. Jullie (NPO) klagen over Baudet, maar als er 1 is waar je voor moet oppassen is dat simons wel. Klaagt iedereen over taalgebruik Baudet maar Kaag probeerde gisteren een partijtje "Presidentieel zijn "te spelen dat het gedrukt staat. Haar houding werd 's nachts dus door Plas haarfijn uit de doeken gedaan én onderuit gehaald. Goed op een rij; VVD,D66,CDA,CU iets anders zit er niet in. OF NU echt roer om, 2ekmr gaat nieuwe beleid bepalen samen op hoofdlijnen. Iedere partij draagt kandidaat ministers aan voor bepaalde posten. Gehele kamer stemt op die voordrachten op VAKKENNIS en KUNDE incl Staatsrecht examen, de diverse posten. Deze nieuwe ministers kiezen zélf hun vertegenwoordiger/voorzitter (Premier) , alle tekenen bij kruisje voor beleid. Elk géén bestuursfunctie binnen een partij. Wetten wordt in de 2ekmr gestemd en zo voorkom je dat partijen hun standpunten 4jr lang moeten verloochenen en gekneveld worden. Véél meer balans, vrijheid en op punten meerderheden zoekend. Wordt besturen ook veel evenwichtiger door feit dat 2ekmr veel vrijer kan besluiten en ook intern de fracties vrijer kunnen stemmen. NU zien we PER kabinets partij wel bv 34 poppetjes zitten, maar 4 jaar lang is het STEMVEE. DAT moet weg. Staatskundige ga maar puzzelen of dit wat kan worden.
Nel Roep
Nel Roep 9 dagen geleden
WAt een slappe hap die drooikont Kaag (die gaar voor haar eigen hagje .en Hoekstra dielaat Pieter mooi hagen .wat vinden jullie er van ( trouwens het hele debat gekeken en soms net zo gescholden al bij een voetbalwedstrijd ) terwijl ik best wel een dame ben 😜😜😜😜
Ron Van Den Berg
Ron Van Den Berg 9 dagen geleden
Ik vond het best wel een machtsvertoon van D66 Kaag In mindere mate van het CDA zijn toch wel de grote verliezer als zij niet Pieter hadden gehad Zeegers is afhankelijk van zijn achterban Maar hij heeft macht omdat hij ook in de coalitie zit Ik persoonlijk denk dat Rutte gaat opstappen binnen 2weken En daar verliest de VVD een groot leider mee
Bastiaan Tendoornkaat
Bastiaan Tendoornkaat 9 dagen geleden
Het antwoord op waarom Kaag doet wat ze doet is simpel omdat ze wedt op 2 paarden en tegen beide partijen kan zeggen dat ze met hun meeging.
egbert jan keus
egbert jan keus 9 dagen geleden
Gaat journalisten ook nog een keer naar zichzelf kijken. Het gedrag van rutte is niet nieuw, misschien te weinig uitgezocht en kritische vragen gesteld. Ik zou als premier niet bang zijn voor de nos. Weinig inhoud en geen analyse van gedrag oorzaken en gevolgen voor samenleving.
Bastiaan Tendoornkaat
Bastiaan Tendoornkaat 9 dagen geleden
Rutte heeft geen eer en al helemaal geen geweten dus kan het ook niet aan zichzelf houden. Het meest bizarre is nog wel dat hij er altijd maar weer mee weg komt. Het lijkt een film inmiddels met een wel heel lelijke hoofdrolspeler!!!
Bob De Baviaan
Bob De Baviaan 9 dagen geleden
Hij komt hier niet mee weg.
Jan Glas
Jan Glas 9 dagen geleden
Vannacht het debat tot het eind aan toe gevolgd. Wat was het weer een vermakelijk schouwspel, waarbij leugens en bedrog uiteindelijk aan het licht kwamen maar niet werden afgestraft. Op de valreep toverde de Kol Kaag een list uit haar Toverketel, een motie van afkeuring. Een reddingslijntje naar de bijna afgemaakte Rutte, waarmee ze haar onderhandelingspositie in het verdere verloop van de formatie goed verstevigd. Zo van: "Mark, ik heb je hoofd uit de strop gehaald, dus nu wel even luisteren naar wat Tante Eucalypta zegt." Ondertussen pleegde Wobke broedermoord op Pieter Omtzigt door met deze motie mee te stemmen en de motie van wantrouwen niet te ondersteunen. Heel laf Wobke. Overigens, chapeau aan alle oppositiepartijen die hun uiterste best hebben gedaan om eens een keer iets écht te veranderen in de politieke slangenkuil. Voordeel van deze exercitie is wel dat verdere Informatie/Formatie eigenlijk niet meer nodig is. Sigrid Dirigent, Mark tweede viool en Wobke mag de boekhouding van het orkest doen. Ben benieuwd wanneer dit trio op de thee gaat bij Ome Klaus Schwab van het WEF om verdere instructies te halen. God help us!
Hariprem Swami
Hariprem Swami 9 dagen geleden
Is een PM met chronische amnesie, nog wel toerekeningsvatbaar...? En hoe kan hij teruggefloten worden als de bestaande coalitie - tegen beter weten in - geen problemen schijnt te hebben met een psychisch gestoorde leider voor en van het nederlandse volk? In Liefde.💗
Marian Koopman
Marian Koopman 9 dagen geleden
Waarom bij mij doorgekraste regels? Hebben we nu vrijheid van meningsuiting of niet? Zie mijn reactie elders hieronder!!
Hariprem Swami
Hariprem Swami 9 dagen geleden
@Marian Koopman 🌺🌼🍀🍁💗
Marian Koopman
Marian Koopman 9 dagen geleden
@Hariprem Swami , dank u, heb ik al lang door, maar hoe sommige mensen reageren t.a.v. sommige Tweede Kamerleden, dan rijzen mij de haren ten berge! Het is gewoonweg bizar en dan druk ik mij erg zacht uit. Binnenkort op de Nederlandse velden: 🌷🌷🌷
Hariprem Swami
Hariprem Swami 9 dagen geleden
Het Recht op Vrijheid van meningsuiting wordt nu niet meer gerespecteerd. Je loopt achter, dame... dit is het tijdperk van leugens en censuur... In Liefde 💗
Harry Kroonenberg
Harry Kroonenberg 9 dagen geleden
U bent de helper van het kwaad ,geachte nos
Sake Boersma
Sake Boersma 9 dagen geleden
Ik wil dolgraag nieuwe verkiezingen
Lampje 777
Lampje 777 10 dagen geleden
Rutte = het liegebeest
Bob De Baviaan
Bob De Baviaan 9 dagen geleden
Rutte is een schorpioen
Britt a
Britt a 10 dagen geleden
heerlijk weer om jullie te horen babbelen heren! luister ook altijd met veel plezier de podcast. kan niet wachten voor weer wat nieuwe updates rondom 'dossier rutte'
Thomas Roelofsen
Thomas Roelofsen 10 dagen geleden
Politiek hoort er toch om te liegen en te bluffen. Dit hoort erbij na mijn idee
Bob De Baviaan
Bob De Baviaan 9 dagen geleden
@Thomas Roelofsen Ja
Thomas Roelofsen
Thomas Roelofsen 9 dagen geleden
@Bob De Baviaan Nee
Bob De Baviaan
Bob De Baviaan 9 dagen geleden
Stem jij toevallig VVD?
Remy Buitenhuis
Remy Buitenhuis 10 dagen geleden
Ik vond het echt genieten hoe ze Rutte afslachtten.
Caleb Dume
Caleb Dume 9 dagen geleden
@Ron Van Den Berg dit wordt de formatie vvd,d66,cda en christen unie dit is de enige oplossing als jij een betere formatie hebt hoor ik het graag. prettige dag nog en fvd deed valse verkiezing beloftes
Ron Van Den Berg
Ron Van Den Berg 9 dagen geleden
@Caleb Dume Zo gemakkelijk is dit niet Ik denk dat Rutte opstapt in het landsbelang Van Zeegers kan hij niet op aan En van PvdA geen steun tenzij hij opstapt Wie moet Rutte dan binnen halen?
Caleb Dume
Caleb Dume 9 dagen geleden
@Remy Buitenhuis jawel fvd heeft echt wel valse verkiezings beloftes gedaan dat weet je zelf ook wel maar dat even terzijde de kamer heeft niet gewonnen de kamer zou gewonnen hebben als rutte weg was gestemd maar die motie werd verworpen dus Rutte blijft hij gaat niet meer weg en als Rutte dit keer blijft blijft hij de premie van Nederland want zonder rutte komt er geen meerderheid. heb een prettige dag
Remy Buitenhuis
Remy Buitenhuis 9 dagen geleden
@Caleb Dume Jij hebt het steeds over dat Rutte "wint", maar het enige wat Rutte heeft gewonnen zijn de zetels. Dat zijn de burgers die op Rutte stemmen, niet de politici. FvD heeft helemaal geen valse beloftes gedaan. En jij hebt dat debat gisteren helemaal niet gekeken, want dat praatte je wel anders.
Caleb Dume
Caleb Dume 9 dagen geleden
@Remy Buitenhuis rutte is letterlijk schuldig en toch blijft hij dit laat zien hoe slim Mark Rutte is niemand gelooft hem maar toch word hij niet weggestuurd. En als er nieuwe verkiezingen komen krijgt vvd sowieso weer 35 zetels en de fvd krijgt dan minder dan 8 zetels door de valse verkiezingsbeloftes enzovoort. Als de vvd de toerslage affaire heeft overwonnen is pieter omzigt echt niks
Miriewoud
Miriewoud 10 dagen geleden
Rutte muteert, net als corona.
Rogier
Rogier 10 dagen geleden
Hopelijk hebben de burgers een beter geheugen dan Rutte en vergeten ze dit niet !
Marijn Stapert
Marijn Stapert 9 dagen geleden
Lol
Ma Poppins
Ma Poppins 10 dagen geleden
Wijffels als verkenner!
Leo Eggelte
Leo Eggelte 10 dagen geleden
Misschien wel goed dat het slippertje van Ollengren zichtbaar was, want door deze crisis krijgt Nederland nu een beter beeld van het voortslepend probleem van het afdekken en wegmoffelen van vertrouwelijke informatie die normaliter bij de Tweede Kamer bekend zou moeten zijn om hun oordeel te vellen over het functioneren van de regering. Dit probleem sleepte al lang voort en er werd niet op gereageerd. Bent u het hiermee eens.
Ron Van Den Berg
Ron Van Den Berg 9 dagen geleden
Door D66
Ron Van Den Berg
Ron Van Den Berg 9 dagen geleden
Misschien is dit wel bewust zo gelekt (gespeeld)
jankni
jankni 10 dagen geleden
De volgende vraag lijkt me toch wel cruciaal: Waarom worden de gesprekken niet opgenomen? Dan is toch duidelijk wie wat gezegd heeft. Graag jullie reactie. 👍😉
DRS Prof
DRS Prof 6 dagen geleden
Volgens mij kunnen ze wel gesprekken opnemen maar die kunnen niet als bewijsmateriaal dienen. Zo is het met rechtzaken. Denk ik... :-)
jankni
jankni 9 dagen geleden
Mag dat dan niet? Ik hoorde er niemand over. We leven wel in 2021!! 💪👊
Rogier
Rogier 10 dagen geleden
Ik had dezelfde gedachte idd
youtube naam
youtube naam 10 dagen geleden
Politie wil over vijf jaar 35 procent agenten met migratieachtergrond stelt het NOS als onderdeel van DIVERSITEIT. Wederom racisme tegen de blanke mens in Nederland. Of is 35% een afspiegeling van het gemiddelde? Zijn wij al zover omgevolkt? Neehoor, maar de globalisten zijn er extreem hard mee bezig!! En voor 2050 zijn zij al stukken verder met de blanke mens in hartje Europa helemaal kapot te maken, en alle gegarandeerde staatsbanen onder valse noemers van sociale rechtvaardigheid anti blank te maken. NOS ondersteunt extreem racistische theorieën: Critical Race Theory, White fragility en de gelijkheid, diversiteit en inclusiviteit welke niets anders is dan anti blanke mannen discriminatie onder valse noemers van sociale rechtvaardigheid en politieke correctheid welke in Europa sowieso al niet van toepassing zijn maar een model om globalisering mee te propageren en eveneens een verdienmodel van subsidies voor extreem linkse partijen welke ook erg kicken op meer macht door verdeling te zaaien middels omvolking.
Fun Lovin Bloke
Fun Lovin Bloke 10 dagen geleden
Beschamende vertoning die ik tot het eind afgelopen nacht heb gevolgd. Eer, geweten en integriteit zijn woorden zonder verdere inhoud en betekenis in de politiek. Liegen is het nieuwe besturen! De vragen die wij ons als burgers moeten stellen: wat hebben wij nou nog aan een minister president die aan spontaan geheugenverlies (ik houd mijn hart vast mocht hij ook de nucleaire codes ergens hebben liggen!) lijdt? Wat kunnen wij van een dergelijk persoon nog verwachten die ons land bestuurt en ons in Europa en de wereld vertegenwoordigd? Mensen kunnen wel roepen: "we zitten in de grootste crisis na de Tweede Wereldoorlog en deze demissionair minister president nu wegsturen zorgt voor een enorm probleem in het besturen van dit land in de crisis. Als je dit liegen tolereert ondanks de crisis, dan vraag ik me werkelijk af wat een politicus wel nog moet presteren wanneer deze een puinhoop ervan maakt en dan wordt weggestuurd! Deze demissionaire minister president liegt op de hele belangrijke casussen, is onbetrouwbaar, lijd aan acuut geheugenverlies. Tijd voor anderen om nu het stokje over te nemen. Wellicht ook verstandig om de termijn van een minister president en ministersfunctie maximaal twee termijnen te laten gelden. Gewoon acht jaar (incl. eventuele regeringsbreuken) zitten en dan tot ziens.
Hariprem Swami
Hariprem Swami 9 dagen geleden
Nederlandse parlementaire demokratie is een aanfluiting. Een schijnvertoning van de laagste kwaliteit. Beroepsleugenaars die een land willen besturen? Hoe diep kunnen we nog zinken beneden NAP? De politieke partijen dienen te worden opgeheven, en het bestuur van het land kan in de handen gegeven worden van een groep van gelijk aantal mannen en vrouwen, die niet politiek gebonden zijn, en ook niet religieus gebonden zijn, en over een gezonde dosis menselijke levenservaring beschikking. En uiteraard niet mogen lijden aan amnesie! Of andere psycho-pathologische stoornissen! Politiek is dood. Tijd voor een groot Feest! In Liefde. 💗
Joy Plompere
Joy Plompere 10 dagen geleden
Oprutte komt er weer mee weg, let maar op.
Alexander Vankan
Alexander Vankan 10 dagen geleden
Waarom doen ze geen hoofdelijke stemming bij zoiets belangrijks? Heb zo’n vermoeden dat Omtzigt de motie van wantrouwen wel had gesteund.
masterugie
masterugie 10 dagen geleden
Via via is natuurlijk Jorritsma. Denk je nou echt dat ze lag te slapen. Mooi verhaaltje om gelijk de aandacht van haar af te halen.
Infinito0
Infinito0 9 dagen geleden
@dick v d boogaard Ja of 1 van die zusjes Hermans die pluizen alles voor hem uit.
dick v d boogaard
dick v d boogaard 9 dagen geleden
Tamara Van Ark is waarschijnlijker
nano-ceramic com
nano-ceramic com 10 dagen geleden
Kaag en Hoekstra liegen ons net zo hard voor als Rutte, ea allemaal onder leiding van de Pedofielen
victor gout
victor gout 10 dagen geleden
Mijn vertrouwen in politiek is er nooit geweest. Het rouwproces waar ik nu door heen ga, is dat ik eerst een vermoeden had, dat nieuws niet meer onafhankelijk is. Maar dat het in deze podcast nog bevestigd wordt ook. Juist nu we het onafhankelijke nieuws het hardste nodig hebben, gaan ze samenwerken. Onbetrouwbaarheid van de politiek dringt door. M.a.w. waarmee men omgaat, raakt men in besmet.
Wesley
Wesley 9 dagen geleden
Is het een te moeilijke vraag?
Wesley
Wesley 9 dagen geleden
Wat haal je precies uit deze podcast dat het nieuws niet onafhankelijk is? Leg uit joh!
Erwen Deboer
Erwen Deboer 10 dagen geleden
Er komt nog meer chaos voor straks 😉😇😇😇 dat dag straks beetje vervroegen
Derk Keijzer
Derk Keijzer 10 dagen geleden
Voor mij was het een weerzinwekkende vertoning in het parlement. De afrekening jegens Rutte lukte niet bij verkiezingen en de naam van een heilig verklaarde Omtzigt was voor Kaag de kans om Rutte kwijt te raken. Zij is een machtpoliticus en dat Hoekstra mee deed is voor mij een afknapper. Van Kaag met haar zekere arrogantie verwachtte ik dat nadat ze Ja21 al afschreef. Wat een colectieve psychose. Politieke crisis door een naam op en stuk papier. Let eens op reactie Pechtold in de Vooravond. En verkiezing die niet had moeten gebeuren. Polarisatie in campagne en nu verachtelijk in coalitievorming. Alles vertrouwt elkaar nu niet. Kaag ondernam en soort staatsgreep met hulp van Hoekstra en dat moet nu demissionair verder. Laat anders maar de kiezer bepalen of Rutte nog steeds voor meeste kiezers premier moet blijven. Deze vertoning met name door Kaag en Hoekstra is geen doorsnee Nederland. Dit is grotesk opgeklopt met hulp van media. De Raad voor Openbaar Bestuur heeft al erkend dat de verhouding politiek, bestuur en bevolking ontspoord is en dat gebeurt nu ineens uit meerdere hoeken en dit al 30-40 gaande is. Allemaal schuld van Rutte in een collectieve aanval. Dit is een politieke ramp, erger dan al voorspelbaar was. Denkt men nou echt dat een meerderheid van Nederland die notitie op een papier zo van belang vindt? Het is weer als vanouds Haags gedoe om wat eigenlijk? Landsbelang stond niet voorop. We zagen eigen belang en bloedhondengedrag en media die smulden...
Ron Van Den Berg
Ron Van Den Berg 9 dagen geleden
Volledig met je eens Behalve Hoekstra het CDA zit gebonden met Pieter als ze Pieter niet hadden waar ze niet blij mee zijn hadden ze 5zetels minder gehad Rutte is er ingestonken
Floor Maassen
Floor Maassen 10 dagen geleden
Verklapte Joost Vullings nou aan het de eind dat Xander eigenlijk een VVDer is? 20:34 Dat zou een teleurstelling zijn maar geen verassing.
Afwasborstel
Afwasborstel 10 dagen geleden
Nee? Juist dat hij onafhankelijk maar wel geïnformeerd als verkenner zou kunnen fungeren
Henriette
Henriette 10 dagen geleden
Oh my god ik kan niet wachten tot rondje binnenhof
Henk Heinhuis
Henk Heinhuis 10 dagen geleden
Hoe komt Baudet aan de informatie dat Rutte via via op de hoogte was gebracht. Is de rol van Baudet daarmee ook niet erg dubieus?
R.J vanb
R.J vanb 10 dagen geleden
@Henk Heinhuis heeft u het hele bedat gekeken? De vraag van Baudet was relevant in de kwestie waar het op dat moment over ging. De vraag had net zo goed van een ander Kamerlid kunnen komen. En behalve Wilders vind ik dat er bijna geen grotere tegenstander van Rutte is als Baudet. Lijkt me zeer onwaarschijnlijk dat Baudet hem 'even zou helpen'
youtube naam
youtube naam 10 dagen geleden
@Henk Heinhuis Dit soort schizofrene zoektochten gebaseerd op niets dan insinuaties zijn kenmerkend voor een persoon welke maar één doel heeft: Baudet als slang benoemen. Hahahahahaa hoe doorzichtig ook!!!
Henk Heinhuis
Henk Heinhuis 10 dagen geleden
@R.J vanb Voor mij nog niet overtuigend... wanneer Rutte dit niet had willen zeggen ( los van het noemen van de bron), dan was de chaos compleet geweest. Had Rutte weer gelogen. Die vraag van Baudet kwam ergens vandaan....ik denk dat hij ook bronnen heeft die hem informeerden hierover. Dit is niet toevallig. Ja echt een slangenkuil, met mede slang Baudet!
R.J vanb
R.J vanb 10 dagen geleden
Baudet vroeg aan Rutte wanneer en hoe hij te weten is gekomen dat er toch over PO is gesproken. Toen antwoorde Rutte: via via. Baudet wist dit dus niet.
Snikkelbek
Snikkelbek 10 dagen geleden
Leuke schijnbeweging van Kaag. D66 en VVD zijn met elkaar getrouwd en ze hebben dezelfde missie: zoveel mogelijk kruisjes zetten in Brussel, ongeacht de gevolgen voor Nederland. En de agenda van het WEF uitvoeren, waarvan Kaag lid is.
Freek
Freek 10 dagen geleden
14 uur debat en geen antwoorden op de vragen. Wie heeft functie elders naar voren gebracht/opgeschreven. Wie heeft rutte geinformeerd om half 8, voordat officieel de andere fractieleiders rond 10.00 uur de stukken kregen? 2 belangrijkste vragen zijn na 13 uur debat niet duidelijk geworden.
V Z
V Z 10 dagen geleden
Vertrouwen terugwinnen noemen ze dit bij het kabinet. Met de motie van afkeuring is dat niet gebeurt, eerder het tegendeel. Het is namelijk duidelijk dat partijen in het huidige demissionair kabinet voorsorteren op een nieuw kabinet met dezelfde partijen. Hoe kunnen we op deze manier de politiek nog vertrouwen? Na alle leugens, gedraai en gekonkel zeggen D66, CDA en CU eigenlijk we willen zo graag doorregeren en kunnen de VVD daarom niet teveel tegen de haren instrijken dus daarom "vertrouwen" we Rutte. Dan ben je gewoon niet te vertrouwen want je rug is zo slap dat je meewaait met een man die door zijn vele geheugenverlies onbekwaam is of als hij niet lijdt aan geheugenverlies een onbetrouwbare leugenaar is. Deze partijen hebben door te stemmen voor de motie van afkeuring in plaats van de motie van wantrouwen te stemmen duidelijk laten zien hoever ze in hun Haagse kabinetswerkelijkheid van de burgers afstaan, héél, héél, héél, héél ver weg! De partijen in het kabinet hebben hierdoor de kloof tussen politiek en burger alleen maar groter gemaakt, veel groter en datzelfde geld voor het wantrouwen, dat is ook veel groter geworden door het toneelstuk dat er is opgevoerd.
Sam de Goeij
Sam de Goeij 10 dagen geleden
Tijd voor nieuwe verkiezingen en mensen deze man (Rutte) is een meester leugenaar! Hij gaat van zijn leven nooit persoonlijk zelf opstappen hij; verdraait de waarheid, verandert niets in z'n gedrag en breid er een nieuwe leugen aan vast!
Mocro Lion
Mocro Lion 10 dagen geleden
Joost Vullings is de meest incompetente parlementaire verslaggever die ik ooit heb gezien. Veel praatjes maar weinig inhoud. Ben verbaasd dat hij nog steeds ergens op de loonlijst bij een omroep staat. Kan hij niet gewoon vervangen worden door een getalenteerde nieuwkomer?
jeffarson
jeffarson 10 dagen geleden
Aangezien ik zo gek genoeg was om bijna beide debatten volledig te volgen, vind ik de positie van Kaag en Hoekstra, in dit debat nog het slechtste van allemaal. Kaag praat er heel erg omheen, vaart net hoe de wind waait waar de persoonlijke carriére plannen het meest valt te halen! Als dit nieuw leiderschap is dan is er niet veel veranderd. Dan mag er wel een motie van wantrouwen door o.a. haar en Hoekstra zijn ingediend, maar inhoudelijk van wat zij zeggen proberen zij als nog een graantje mee te pikken, mocht Rutte weer president worden. Hoekstra liet de twee strijd tussen het CDA zien binnen zijn partij voor de verkiezingen, als een blok achter Pieter Omtzigt staan was niet heel erg duidelijk op te merken inhoudelijk. Van Rutte wist iedereen wel genoeg. De meneer Segers kwam echt over als een gniepige rat zollang hij maar weer mee mag doen met het volgende kabinet. De partijen die nou momenteel vertegenwoordigd zijn in het demissionair kabinet zouden volledig afstand moeten doen om echt politiek schoon schip te maken aan de voorkant (het podium) Alleen dan is er een manier om vertrouwen en nieuw leiderschap uit te dragen, maar ook de grotere puinhoop in de achterkamertjes met 1 veeg allemal de prullebak in. Als insiders bescherming zouden krijgen om na lang melden intern misstanden aan de kaak te stellen, vervolgens nog eigenlijk maar 1 optie is om naar buiten te treden. (de angst voor de toekomst in hun loopbaan houd ze tegen, als zij bescherming zouden krijgen een volle 100% gegarandeerd dan zal Nederland wel zien dat Nederland in de achterkamertjes heel corrupt is. Dat moet opgeruimt worden in zijn geheel!
Ron Van Den Berg
Ron Van Den Berg 9 dagen geleden
Segers kan dan wel een geniepige rat zijn maar hij regeert wel altijd mee Dus krijgt hij het meest van elkaar wat zijn achterban graag wilt Het gaat toch om alle kiezers van NL En die hebben massaal gekozen voor de VVD Maar ik verwacht wel dat Rutte alsnog gaat aftreden En dat hebben we straks te danken aan Segers Dus reken maar straks op de VVD D66 CDA PvdA en natuurlijk onze grote vriend Segers
Kevin Hendriks
Kevin Hendriks 10 dagen geleden
Ik denk niet dat Rutte president wordt.
Tubemanjac
Tubemanjac 10 dagen geleden
"Des pudels kern" gaat zich pas tijdens de formatie manifesteren, stay tuned!
Yasmin Arkema
Yasmin Arkema 10 dagen geleden
ja
Tubemanjac
Tubemanjac 10 dagen geleden
Ik meen dat het rond 23:30 was dat Rutte al, af en toe lacherig, achter z'n telefoontje druk aan het sms-en was en af en glimlachte naar Wopke en Klaver toen die bij de interruptie-microfoon stonden. Stresslach of denkend 'het tij gaat weer ten goede keren'?
Kevin Hendriks
Kevin Hendriks 10 dagen geleden
"We hebben ze weer tuk" dacht ie.
Marjolein van Dijk
Marjolein van Dijk 10 dagen geleden
Gefeliciteerd iedereen 🥂 We hebben sinds vandaag officieel een corrupte regering! Dit is NIET geloofwaardig en alleen de zittende partijen hebben de motie van wantrouwen niet gesteund: vriendjespolitiek alom. Ik ben zeer teleurgesteld en ik heb totaal geen vertrouwen meer in onze democratie. Stemmen is toch niet meer serieus te nemen? Bovendien is tussendoor ook nog het referendum afschaft. De enige tool die de burger nog had🎉
dodododatdatdat
dodododatdatdat 6 dagen geleden
@youtube naam hahah wanneer dan? Ga lekker het Capitool bestormen met je vriendjes. Ontken alles!
youtube naam
youtube naam 8 dagen geleden
@Piraat Dat gaan wij zien!
Piraat
Piraat 8 dagen geleden
@youtube naam Huilen tokkie dit land is ook van ons wen er maar aan racistje
Fun Lovin Bloke
Fun Lovin Bloke 8 dagen geleden
@youtube naam jij wilt zeker terug naar een periode dat veel mensen met een bruine of zwarte partijkleding rondliepen. Paraderend achter muzikanten 'im gleichschritt, abmarsch!' Mijn grootouders, die niet meer helaas leven en 4,5 jaar Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt, zouden zich schamen hoe rechts gedachtengoed zich tegenwoordig profileert. Mijn grootouders hebben als vele anderen meegewerkt aan de wederopbouw van dit land (bakkerij en mijnbouw) waar jij en ik in vrijheid van kunnen genieten. Altijd dat gezeik en gezever over (extreem) links. Dat rechtse gedachtengoed heeft nog nooit iets nuttigs bijgedragen aan een samenleving.
youtube naam
youtube naam 9 dagen geleden
@dodododatdatdat lol, wat een clown!
FMTF - Finance & Investing
FMTF - Finance & Investing 10 dagen geleden
Iedereen wist dat dit de uitkomst zou gaan worden. Elk schandaal eindigend in een motie van wantrouwen tegen Rutte wordt door de regerende partijen niet gesteund, dus in theorie kan hij overal mee wegkomen. Dat is de praktijk trouwens ook als we naar de afgelopen jaren kijken.
Robert H.
Robert H. 7 dagen geleden
@Hariprem Swami vind dit niet om te lachen nee, dat heeft niks met mijn gevoel voor humor te maken.
Hariprem Swami
Hariprem Swami 7 dagen geleden
@Robert H. geen gevoel voor humor? 😁🤣😄
Ron Van Den Berg
Ron Van Den Berg 9 dagen geleden
@Robert H. ik denk dat de achterban nog een rolletje gaan spelen De ChristenUnie bijv De jongere organisatie van D66 Het CDA gaat in elk geval een grote hoofdrol spelen denk ik
Robert H.
Robert H. 9 dagen geleden
@Hariprem Swami het feit dat je het niet serieus neemt zegt meer over jou dan over de regering. Dat is altijd zo met pestkoppen.
Hariprem Swami
Hariprem Swami 9 dagen geleden
@Robert H. Jij bent wel erg makkelijk blijgemaakt... Laten we de volgende akte afwachten want de schijnvertoning is nog niet afgelopen, er kunnen nog verrassende wendingen gebeuren... Het kan nog alle kanten uit, richting China... diktatuur, of het andere uiterste... de anarchie... het is toch wel een opwindend schouwspel, vind je niet? En in een goede thriller komt er in het laatste hoofdstuk ineens een totale onverwachte verrassing omhooggetoverd door de grote regisseur, die zelf onbekend wenst te blijven. In Liefde. 💗
J Aardpeer
J Aardpeer 10 dagen geleden
Xander van der Wulp met z'n piemel uit z'n gulp.
Trude van der Pluijm
Trude van der Pluijm 10 dagen geleden
Helder uitgelegd!Hartelijk dank!
youpasta
youpasta 10 dagen geleden
Pieter Omtzigt for President!
Kevin Hendriks
Kevin Hendriks 10 dagen geleden
En aan het eind van de rit kan Rutte verder met zijn triomftocht. Wat een tijdverspilling en nepverontwaardiging alom. De complete tweede kamer vertelt wel eens onwaarheden voor de camera, een leugentje om bestwil. Moeten ze zich nu allemaal verantwoorden? Wat een stemmingmakerij. Met de media voorop.
Patrick cellar door
Patrick cellar door 10 dagen geleden
@Kevin Hendriks Kijk, ik zie ook wel dat het een politiek spel is. Ik snap het opportunisme van het spel, maar ik en heel veel mensen willen gewoon dat de premier opstapt, en alle eerdere pogingen om hem uit zijn ambt te zetten voor eigenlijk nog veel verwerpelijkere zaken zijn mislukt, dus dan maar op deze manier. En, daarbij vind ik ook dat je niet moet bagatelliseren wat daar nou echt is gebeurd. Je zou kunnen zeggen, dit gebeurd altijd, alleen nu komt het uit, maar je zou ook kunnen denken, gelukkig komt het eindelijk uit, aangezien veel mensen nog geloofden in het toneelspel. Ik denk dat het vertrouwen in de overheid nu de grootste klap ever heeft gekregen, vooral omdat hij er nog steeds mag zitten en wegkomt met een tikje op de vingers. Ergens is dat een goed ding, want hervorming heeft wel natuurlijk animo nodig. Ik denk/ hoop dat die er nu meer dan ooit is. De crisis staat hier volledig buiten, en bovendien heeft het RIVM en de zogenaamde "deskundigen" het voor het zeggen wat betreft de regelgeving. Daar heb je geen wankelend totaal onbetrouwbaar kabinet voor nodig.
Kevin Hendriks
Kevin Hendriks 10 dagen geleden
@Patrick cellar door Het is maar wat je onzin noemt. Dit is allemaal voor de bühne. Over een week heeft niemand het er meer over en kunnen we alleen maar concluderen dat er kostbare tijd is verspild. Alsof er geen crisis is.
Patrick cellar door
Patrick cellar door 10 dagen geleden
Heeft Rutte jou persoonlijk ingehuurd om deze onzin te verspreiden?
Achilles Avari
Achilles Avari 10 dagen geleden
Welke zin heeft een debat, als ze toch blijven zitten en er uiteindelijk niets verandert ?
Maarten Tuinhof
Maarten Tuinhof 10 dagen geleden
Zijn er naast een ministerpost nog meer functies die onder de 'functie elders' van Omtzigt zouden vallen?
Geoffrey Reemer
Geoffrey Reemer 9 dagen geleden
Ambassadeur, een internationale diplomatieke functie, misschien Eurocommissaris... Omtzigt is immers ook heel erg met het buitenland bezig.
Ms10000123
Ms10000123 10 dagen geleden
Kamervoorzitter is ook langsgekomen.
John Verzendaal
John Verzendaal 10 dagen geleden
geef pieter een vice premier functie
Kevin Hendriks
Kevin Hendriks 10 dagen geleden
Dus toch minister? Dat is wat Rutte ook voorstelde.
Logical
Logical 10 dagen geleden
Toneelstuk van D66 om van Rutte af te komen of in de onderhandelingen sterker te staan sluit ik echt niet uit. Die papieren waren wel heel overdreven en duidelijk in beeld, ze staken letterlijk uit boven de rest. Je weet dat de pers daar staat. Zogenaamd Corona en toch zie ik mevrouw een paar dagen later intensieve vergadering plus voorbereiding etc. Heel opmerkelijk allemaal. Maar ze zal wel vergeten zijn dat ze Corona had.
Little Lion
Little Lion 10 dagen geleden
Na even online zoeken naar "olongeren aanwezig debat kamer corona": ze heeft opnieuw een test gedaan en die was negatief. Dus haar eerdere test was fout-positief. Komt wel vaker voor. Testen hebben altijd foutmarges. Met een besmettelijke ziekte wil je liever de foutmarge richting fout-positief hebben dan fout-negatief en iemand die het toch heeft laten lopen.
Resi
Resi 10 dagen geleden
Met alle respect maar ik begrijp het niet, hoe kan iemand nu nog gewoon doorgaan, alleen sorry en ik beloof het beter te doen ? Als dat zo zou werken in het echte lees bedrijfsleven, zou er nooit meer iemand ontslagen worden, liegen en bedriegen , aftreden en gewoon weer herkiesbaar, ik snap niet hoe dit werkt, mijn vertrouwen in de politiek is wel behoorlijk gezonken. Hoe groot moet je ego zijn om maar door te gaan terwijl je eigenlijk als een keer of 4 ontslagen zou moeten zijn. Als ik ontslagen wordt kan ik ook niet 2 weken later op dezelfde functie vrolijk overnieuw beginnen. Dit slaat werkelijk nergens op. Nog erger vind ik dat een groot deel van onze Nederlanders zich er ook nog laat door verblinden en erop gaat stemmen, hoe dom kun je zijn. Ach ja het zal wel aan mij liggen dan.
Cyriel_Cookie
Cyriel_Cookie 6 dagen geleden
Niet om deze situatie goed te praten, maar dit komt waarschijnlijk omdat er ook heel veel goede dingen zijn gebeurt in Nederland met Rutte aan het bewind. Het nadeel is dat het succes nooit in de spotlight staat, door de media groot wordt gepubliceert en door de bevolking wordt opgepakt. Niemand weet wat er zich door het hele jaar heen in de kamer en het torentje afspeelt, gewoonweg omdat niemand dat iets interesseert. Men interesseert zich er pas toe wanneer er fouten gemaakt worden, sensatie te zien is etc. (Mede door de media). Denk aan toeslage affaire of dit geval van de verkenners. Dit is tevens de reden waarom de bevolking niet begrijpt waarom Rutte en de meerderheid van de kamer wilt dat hij blijft. Een groot deel van de bevolking ziet alleen wat er mis gaat, vraag maar eens aan iemand die deze situatie niet begrijpt welke positieve dingen Nederland is ondergaan in de afgelope 10 jaar. Grotendeels van de bevolking met een oordeel over de politiek kan hier geen antwoord op geven. En dat is niet omdat er geen positieve stappen gemaakt zijn.
Hariprem Swami
Hariprem Swami 9 dagen geleden
Neen, het ligt niet aan jou. Dit is zo ziek, wat er in Den Haag gebeurt. 💗
fotogalerie studio Lissabon
fotogalerie studio Lissabon 10 dagen geleden
Waarom geen nieuwe verkiezingen? Nu er anders gekeken wordt gekeken near Mark Rutte
iam CalliduS
iam CalliduS 9 dagen geleden
@Little Lion Als je zegt "Landsbelang" dan heb je toch gemist waarover Rutte de afgelopen 10 jaar "Geheugenverlies" heeft gehad... Jij bent al zover dat je inderdaad geloofd dat Rutte nodig is. Dat is wat hij nu opnieuw probeert te zeggen met zijn grootheidswaanzin. Hij denkt dat het land niet zonder hem kan. Land stemt VVD maar is nu wel klaar met Rutte (mag ik hopen).
sorsocksfake
sorsocksfake 10 dagen geleden
Dan kun je bezig blijven. En als dat het spel wordt, zullen partijen daar enkel meer op gaan jagen. Dat is onwenselijk: je wil het land ook een beetje kunnen besturen. Wel zou het goed zijn om via opiniepeiling te kijken naar draagvlak. Als de VVD twee zetels verliest aan D66/CDA, is er niets aan de hand voor de beoogde coalitie (althans, wat nog niet een probleem was). Als daarentegen de VVD vijf zetels verliest aan de populistische partijen, en misschien D66 ook wat verliest aan links, dan is het draagvlak weg. Overigens is dat waarschijnlijk alsnog te fixen met een VVD-D66-CDA-CU-PvdA coalitie.
Little Lion
Little Lion 10 dagen geleden
Ehm. De huidige crisis? Landsbelang is groter. Het zou de VVD wat zetels kosten maar niet heel veel veranderen.
Taco F
Taco F 10 dagen geleden
Denken jullie dat Baudet getipt was over het via via telefoontje?
Menno Stom
Menno Stom 10 dagen geleden
Baudet heeft het tijdens zijn campagne herhaaldelijk gehad over het “baantjes carrousel” wat zich afspeelt binnen de partij kartel. Zoals je ziet houden alleen nog Kaag en Wopke een handje boven zijn hoofd. En dit zijn zaken die kenmerkend zijn en overeenkomen met de uitspraken van Baudet en van Haga.
Dutchling
Dutchling 10 dagen geleden
of: rutte zei expres dat hij gebeld was om de kamer af te leiden. dan gaat het over een lek ipv over zijn leugen. er was immers geen reden voor hem om eerlijk te zijn over wanneer hij gebeld werd, en hij is veel te ervaren om het per ongeluk te zeggen.
Peter
Peter 10 dagen geleden
Een formateur is nu dus niet meer nodig. Het nieuwe kabinet zal bestaan uit VVD, D66, CDA en CU.
Snowshowslow
Snowshowslow 9 dagen geleden
Nou ja, na de uitspraak van Segers van vandaag lijkt dat er niet op zolang Rutte blijft zitten :-)
Kevin Hendriks
Kevin Hendriks 10 dagen geleden
Ja inderdaad. Wel een merkwaardige manier van formeren.
Logical
Logical 10 dagen geleden
Politiek is de verliezer, ik heb er geen vertrouwen meer in en waarom zou ik? Alles wordt bij elkaar gelogen en ze zijn allemaal dement als het er op aankomt. Liegen, lachen en verdergaan. Tweede kamer is ook een lachertje.
Tentaclator
Tentaclator 8 dagen geleden
Jonge, fking nederland blijft vvd stemmen, je krijgt wat je verdient.
Yasmin Arkema
Yasmin Arkema 8 dagen geleden
@Wesley ja
Wesley
Wesley 8 dagen geleden
@Mc Climnie Er is op dit moment gewoon een demissionair kabinet hoor...
Mc Climnie
Mc Climnie 9 dagen geleden
@Wesley Er is op dit moment geen kabinet. Er is geen sprake van oppositie en coalitie. Er is alleen sprake van 150 kamerleden.
Wesley
Wesley 9 dagen geleden
@Mc Climnie Lees m'n bericht nog maar een keer! Ik had het expliciet over de oppositie.
Pascal van Orsouw
Pascal van Orsouw 10 dagen geleden
Gaat er een splitsing binnen het CDA ontstaan gezien Hoekstra niet mee ging in de motie van wantrouwen van dhr Rutte om de ganadeklap te geven?
sorsocksfake
sorsocksfake 10 dagen geleden
Niet per se, en ik denk het niet. Hoekstra is leep genoeg, hij was voorzichtig, deed geen misstap hier. Dit is binnen CDA-lijnen te verkopen. En hij heeft een makkelijke weg te bewandelen (als hij dat wil). Ze hebben Rutte nu in de strop en kunnen bijna alles eisen. Deel daarvan zal zijn dat Omtzigt zijn gewenste hervormingen krijgt. Mogelijk gebeurt dat. Probleem opgelost. En mogelijk weigert Rutte dat - of zelfs als hji ermee instemt, kan de VVD dat weigeren. Dan gaat Rutte alsnog neer, en dat is alsnog de winst.
Marian Koopman
Marian Koopman 10 dagen geleden
Mark Rutte kan vooralsnog aftreden. Of Sigrid Kaag dan automatisch minister president wordt, dat weet ik niet. Maar juist als vrouw heb ik toch liever een rechtschapen man aan het roer die het leven van jong tot oud écht respecteert, dat betekent dat sommige levensvreemde en -bedreigende wetten moeten verdwijnen. Want daar begon het vertrouwen in de Nederlandse Regering al te verminderen. Het vertrouwen is tot op een dieptepunt geschaad. Ik proef de spanningen in onze maatschappij. Het gezag is weg, we leven al veel langer in een afrekencultuur, die zijn weerga niet kent. Ik ken Nederland niet meer terug! Het broeit en niet zo'n beetje ook! Wie kan zich nog veilig voelen in zo'n land, afgezien nog van de hele Coronacrisis? Waarom heeft het zover moeten komen? Het voortdurend cynische en satirische karakter van vele programma's op radio, televisie én social media incl. you tube en met soms tenenkrommende vertaling eronder, denken sommige translators die dit doen nou echt dat wij kleine kinderen zijn en niet door hebben hoe deze lieden onze hele samenleving door- en door aan het verzieken zijn? En zouden diegenen die een andere regering willen hebben écht beter af zijn? Ik ben bang van niet. "Vertrouw geen mensen, maar alleen op God!". En God verklaarde men in de jaren zestig al dood. Diegenen die dat te graag willen, nee, God YHWH is! Hij leeft en Jezus heeft de dood al reeds lang overwonnen! Quo Vadis?
Hariprem Swami
Hariprem Swami 7 dagen geleden
@Marian Koopman 🧡❣🧡❣🧡
Marian Koopman
Marian Koopman 9 dagen geleden
@Hariprem Swami Ook weer niet, het probleem is dat wij mensen God de schuld geven in plaats van diegene die ons voortdurend wil verleiden. Want dan kom ik bij de satan uit, die begon als slang in het Paradijs om het Eva en Adam moeilijk te maken. Het beroerde is dat wij niet veel beter zijn als de eerste twee mensen op aarde. De ongehoorzaamheid begon bij de eerste twee mensen. En daarom hebben alle nazaten er ook last van. "Aan de zonde daar wen je nooit aan." zei mijn moeder+ (R.I.P.) wel eens. Ik ben het eens met haar. Jezus is de Goede Herder, aan Hem kan het niet liggen en toch kan het zo moeilijk en zwaar aanvoelen om Hem geheel na te volgen. Het kost veel zelfverloochening en dat gaat mij moeilijk af. Mijn moeder deed niet anders. Groet.🦆🌷🐣💜
Hariprem Swami
Hariprem Swami 9 dagen geleden
Alle mensen zijn God's kinderen, geschapen in zijn evenbeeld, mmm...? Herinner ik de bijbel correct? Het is lang geleden... Hoe kun je op God vertrouwen en het vertrouwen in de mens opzeggen? Heeft God alleen maar onbetrouwbare mensen geschapen? Dat was ook niet aardig van Hem! Kun je Hem dan nog wel vertrouwen? Ik denk dat een motie van wantrouwen tegen God hier wel op zijn plaats is! Vindt je ook niet? In Liefde. 💗
ArtSpiritConnexxion
ArtSpiritConnexxion 10 dagen geleden
Was heel Teleurstellend wat er gister gebeurde . Ik begrijp mevr Kaag niet Dit was een buitenkansje om de Democratie weer in Nederland terug te laten komen . HEB GEEN VERTROUWEN MEER . lijkt meer op een stiekem gemeen spel ( maar we weten nu dat al je met politie te maken krijgt Kun je glashard zeggen IK HERRINER IN ME NIET MEER of SORRY politie .
Hans van Woerkom
Hans van Woerkom 10 dagen geleden
Luister altijd naar: " De Stemming". Erg informatief. Bedankt heren.
Robert H.
Robert H. 10 dagen geleden
@Hans van Woerkom weet ik, zei zeggen wat de "stemming" is maar dat klopt feitelijk niet. Alleen de fractieleiders hebben gestemd niet alle kamer leden. Van een stemming en democratie kan je niet spreken.
Hans van Woerkom
Hans van Woerkom 10 dagen geleden
@Robert H. ik bedoel de podcast.
Robert H.
Robert H. 10 dagen geleden
was geen stemming, alleen de fractieleiders stemden. Ze hebben geen democratisch mandaat.
Tsar Kalinka
Tsar Kalinka 10 dagen geleden
Goed bezig heren.
Klaas Groen
Klaas Groen 10 dagen geleden
heerlijk naturel met das en ochtendkapsel
anne251611
anne251611 10 dagen geleden
Leuk mannen!
mirror image
mirror image 10 dagen geleden
Het via via telefoontje suggereert impliciet dat Rutte het zich echt niet kon herinneren. Geef een useful idiot (Baudet) een tip en laat hem de vraag stellen. Zo gaat dat dus.
Hariprem Swami
Hariprem Swami 9 dagen geleden
@Little Lion Logica heeft hier geen plaats, kleine leeuw... In een bedrijf dat draait op leugens en corruptie schiet logica ernstig tekort. In Liefde. 💗
mirror image
mirror image 10 dagen geleden
@Resi Dat telefoontje heeft nooit plaatsgevonden
Little Lion
Little Lion 10 dagen geleden
Als ik logisch nadenk zie ik eigenlijk geen reden waarom hij het zou ontkennen als hij het zich wel herinnerde. Het was een week geleden al te voorzien dat dit tot de bodem uitgezocht ging worden. Als hij het zich toen herinnerde had hij toen al aan damage-control gedaan in plaats van glashard te ontkennen. Dat was dan de logische en tactische zet geweest. Dan had hij er veeel minder problemen van gehad dan nu. Ik zie Rutte ook liever verdwijnen uit de politiek, maar hij is zeker niet dom en juist erg tactisch. Dus als ik dit logisch bekijk dan geloof ik niet dat hij bijna politieke zelfmoord zou plegen als hij het zich echt had herinnerd.
Soldier X
Soldier X 10 dagen geleden
De man is nota bene historicus, dingen onthouden was z'n beroep! Dat hij het vergeten zou zijn is klinkklare onzin!
Resi
Resi 10 dagen geleden
geloof je dat nu echt zelf ? Kom op zeg Rutten weet heel goed wat hij wel en niet gezegd heeft. Hij liegt er gewoon op los punt.
Zeljko Adzic
Zeljko Adzic 10 dagen geleden
VVD lieden zijn ook in schok toestand gekomen...En geen tijd nieuwe Rute te vinden.Stemen ze voor niet betrouwde person die zou toekomst van NL in bettere watere brengen met manier James Bond politiek...???!!!Macht maakt mensen iracionaal verwresing is noodzakelijk in top van macht struktuur in NL.Links,recht..maaken niet uit als ze oprecht zijn...
faatje2010 faatje
faatje2010 faatje 10 dagen geleden
ik ben een moeder van een kleuter en een peuter en ik heb gister gewoon het hele debat gevolgd tussen het spelen eten en huishouden en koken door. En ik dacht de hele tijd wat gaat er nu gebeuren en om middernacht dacht ik waarom heb ik mijn hele dag hier aan besteed. Heeft die nou gelogen ja of nee? Persoonlijk vertrouwen; die man heeft iets waardoor hij je het gevoel kan dat je aan jezelf gaat twijfelen. Hij is zo slim dat je hem niet kan wantrouwen GEK HE? Of ben ik de enige? Ik begon gewoon međelijden met hem te hebben? Ik woon als Nederlandse in Belgie en dacht waar hebben we het toch over. Oké ja men mocht PO niet benoemen. Maar mensen we zitten in een crisis was dit nou de moeite waard? Ik denk zelf had de politiek dit nou ook maar gedaan tijdens de Toeslagen ellende, huizencrisis, crisis in onze ziekenhuizen, leraren tekort, de boeren etc etc etc en Dan over al deze topics 24 uur debateren en het hele land in rep en roer!
Patrick cellar door
Patrick cellar door 8 dagen geleden
@faatje2010 faatje Wat exact?, want ik vind dat ik best ee g oede uitleg heb gegeven.
Fee Dee
Fee Dee 8 dagen geleden
Narcisme is lastig te herkennen
faatje2010 faatje
faatje2010 faatje 10 dagen geleden
@Patrick cellar door leg eens even uit?
Kevin Hendriks
Kevin Hendriks 10 dagen geleden
@Patrick cellar door Dat moet je dan tegen faatje zeggen. Ik dacht hetzelfde als zij.
Kevin Hendriks
Kevin Hendriks 10 dagen geleden
​@ZorbaTheDutch Behalve dan dat de media dit hebben aangehaald. Ik heb niet op Rutte gestemd, maar een politicus die miljoenen stemmen binnen harkt kun je niet zomaar alsnog wegsturen. Dat is kiezersbedrog.
Elisabeth Philippi
Elisabeth Philippi 10 dagen geleden
Geen vraag maar een opmerking Esther Ouwehand was heel goed krijgt matig aandacht. En dat is zwak want in EU Brussel is de fractie waarin partij voor de dieren zit ook groot. Tevens wordt er weinig gesproken over EU Brussel fractie Renew Europe waarin VVD en D66 zit. EU Brussel beslist uiteindelijk heel veel Politiek.
Hans van Woerkom
Hans van Woerkom 10 dagen geleden
@Patrick cellar door denk dat ze weer beter is, maar wel apart dat ze in de auto met chauffeur zat nadat ze een positieve test had gekregen.
Patrick cellar door
Patrick cellar door 10 dagen geleden
@Hans van Woerkom Dat klopt zeker. Maar ik blijf het vreemd vinden dat ze daar uberhaubt mocht zitten, en zonder mondkapje nog wel, ze heeft tenslotte covid toch? Dit moet mensen toch aan het denken zetten, als keer op keer de overheid het verkeerde voorbeeld geeft, maar van het volk blijft verwachten dat we ons netjes aan de regels houden. Ik heb weinig sympathie omdat ik simpelweg geloof dat haar zogenaamde positieve test is gebaseerd op een test die al meerdere keren niet nauwkeurig genoeg is beschreven, en dat alle regels gebaseerd zijn op de foutieve cijfers die uit die tests rollen. Een rechter van Oostenrijk heeft net nog verkondigd dat de pcr-test niet geschikt is voor diagnose.
Hans van Woerkom
Hans van Woerkom 10 dagen geleden
@Patrick cellar door over dat ze De corona goed had doorstaan ondanks haar auto immuun ziekte. Vond ik toch wel erg netjes.
Patrick cellar door
Patrick cellar door 10 dagen geleden
@Hans van Woerkom Hoe bedoel je? Ze was niet ziek toch?
Hans van Woerkom
Hans van Woerkom 10 dagen geleden
Ze was volgens mij ook de enigste die wat tegen mw Ollongren zei over haar ziek zijn.
Robert H.
Robert H. 10 dagen geleden
Ik heb het zelf al proberen op te zoeken, maar wie heeft voor en tegen de motie van wantrouwen ingestemd ?
Robert H.
Robert H. 10 dagen geleden
@Wuppie62 personen geallieerd aan partijen worden gekozen, niet andersom....
Wuppie62
Wuppie62 10 dagen geleden
@Robert H. Omdat je m.i. nogal hysterisch uitroept dat de democratie zogenaamd 'dood' is. Met de caps wil ik benadrukken dat hier sprake is van - democratisch gekozen - partijen. En die gingen over deze kwestie. Terzijde: democratie als systeem heeft veel verschijningsvormen. Wij hebben een representerende democratie, geen directe democratie (godzijdank).
Robert H.
Robert H. 10 dagen geleden
@Wuppie62 mee eens, dus ik snap niet waarom je ineens capslock en alles moet gebruiken....
Wuppie62
Wuppie62 10 dagen geleden
@cat esc Misschien omdat de formatie (en ook de verkenningsfase) iets is dat wordt gedaan door de diverse representerende partijleiders.
Wuppie62
Wuppie62 10 dagen geleden
@Robert H. De VVD PARTIJLEDEN lieten zich hier representeren door hun respectievelijke PARTIJLEIDERS, evenals als de andere partijen. Zag jij bijvoorbeeld de 'leden' van de PVV en FvD? Neen, ook van deze zogenaamde 'anti-elitaire bewegingen' zagen we alleen hun akela's.
Chito Pong
Chito Pong 10 dagen geleden
Mijn vertrouwen in de politiek is volledig weg
Tentaclator
Tentaclator 8 dagen geleden
@cambridgesyd Als je er zo over denkt, vooral niet stemmen. En maar blijven klagen dat je niet krijgt wat je wil. dat is duidelijk effectiever dan stemmen op de partij die je aan de macht wil zien.
Yasmin Arkema
Yasmin Arkema 8 dagen geleden
@Infinito0 nee
Yasmin Arkema
Yasmin Arkema 8 dagen geleden
@cambridgesyd oke
cambridgesyd
cambridgesyd 9 dagen geleden
Ik was 18 en ik ging voor het eerst stemmen en mijn stem kwam bij de grootste partij maar regeren,NEE. Daarna ben ik nooit meer gaan stemmen heb wel wat beters te doen dan voor de kat ze´n viool een hokje rood te kleuren. Dan hoor ik dan gaat je stem verloren en gaat je stem naar de grootste partij ,dat ging mijn stem toen ook.
Infinito0
Infinito0 9 dagen geleden
Ja gewoon politiek. zo is het altijd al geweest. Zelfs Lubbers had al op elk departement een informant waar hij zijn informatie weg haalde.
Yasmin Arkema
Yasmin Arkema 10 dagen geleden
ja
Yasmin Arkema
Yasmin Arkema 10 dagen geleden
@V Z oke
V Z
V Z 10 dagen geleden
Hou A.U.B. op met deze reacties te vervuilen met een nietszeggend ja! deze aandachttrekkerij is strontvervelend.
Willem DeBest
Willem DeBest 10 dagen geleden
Het moment dat Mevr. Kaag kwam met de motie van afwijzing, had ik al zoiets van, Rutte blijft zitten. Dat bleek al op het moment dat Rutte met excuses kwam. Zo jammer. Men had de kans om het tijdperk Rutte te beeindigen. En zoals verwacht blijft Rutte zitten. Hij neemt alles ter kennisgeving aan, gaat lachend verder. Iedereen ziet wat er gebeurd maar 'ballen' tonen 'ho maar'. Ik heb geen vertrouwen in Rutte en zijn VVD. Ik hoop een hele brede coalitie. Tijd voor vernieuwing.
Hariprem Swami
Hariprem Swami 9 dagen geleden
Politiek is dood... Volksverlakkerij.... 💗
Yasmin Arkema
Yasmin Arkema 10 dagen geleden
ja
Zeljko Adzic
Zeljko Adzic 10 dagen geleden
Nieuwe regering Rute4 heeft geen toekomst.Als die situatie verder gaan, konsecvencie zau zijn verwatering van NL cultuur,ongelukige burgers,niet iederen hoor,in kort Soviet unie in NL maatschaapij terwijl in Rusland is die cultuur lang niet meer of niet in form van de past...waar NL nu gaan. Apsuurd!
Soldier X
Soldier X 10 dagen geleden
Ik las dit met een accent :)
de YogaHoos
de YogaHoos 10 dagen geleden
Zou Dijkgraaff Rutte kunnen vervangen?
Yasmin Arkema
Yasmin Arkema 10 dagen geleden
@R.J vanb ja
R.J vanb
R.J vanb 10 dagen geleden
Bah, ik weet niet wie ik erger vind 😂
Yasmin Arkema
Yasmin Arkema 10 dagen geleden
ja
Yasmin Arkema
Yasmin Arkema 10 dagen geleden
ik meer over corona weten
Yasmin Arkema
Yasmin Arkema 10 dagen geleden
@Gerda gaat je niks aan ja
Gerda gaat je niks aan
Gerda gaat je niks aan 10 dagen geleden
Daar hoor je genoeg over op tv
Yasmin Arkema
Yasmin Arkema 10 dagen geleden
@Petrit Ibishi ja
Yasmin Arkema
Yasmin Arkema 10 dagen geleden
@Petrit Ibishi ja
Petrit Ibishi
Petrit Ibishi 10 dagen geleden
Jij eerst crusus Nederlands volgen :) als je die afgerondt hebt, kan je dat op je CV schrijven en werk zoeken ":)
Pieter Omtzigt FILEERT de Rijksoverheid
1:04:03
Bryan Mg, 3robi & SRNO - Validé
2:56
wearestrikernl
Weergaven 27K
BANKZITTERS KARAOKE 2.0
24:03
Bankzitters
Weergaven 347K
Twenty One Pilots - Shy Away (Official Video)
2:55
twenty one pilots
Weergaven 8 mln.
ICE X 3ROBI - ETAGES (PROD. CHAHID)
2:34
The Secret of Synchronization
20:58
Veritasium
Weergaven 6 mln.
Studium Generale  Maarten van Rossem
1:47:49
University of Twente / Universiteit Twente
Weergaven 680K
West England
25:02
Rick Steves' Europe
Weergaven 10 mln.
Beethoven : Piano concerto No.3 by Alice Sara Ott
48:04
Zo saai is de Formule 1 echt
12:34
NOS op 3
Weergaven 1 mln.
Kamerdebat: de formatie begint weer
3:00:21
The Discovery That Transformed Pi
18:40
Veritasium
Weergaven 2,9 mln.
Bryan Mg, 3robi & SRNO - Validé
2:56
wearestrikernl
Weergaven 27K
BANKZITTERS KARAOKE 2.0
24:03
Bankzitters
Weergaven 347K
Twenty One Pilots - Shy Away (Official Video)
2:55
twenty one pilots
Weergaven 8 mln.
ICE X 3ROBI - ETAGES (PROD. CHAHID)
2:34
The Secret of Synchronization
20:58
Veritasium
Weergaven 6 mln.
Teaching a Robot Dog to Pee Beer
16:06
Michael Reeves
Weergaven 5 mln.
#BETRemembers: The Legendary DMX | Rest In Power
11:21:17