TERUGKIJKEN: Debat over coronamaatregelen Tweede Kamer

  Weergaven 66,126

NOS

Maand geleden

Vanmiddag debatteert de Tweede Kamer met demissionair premier Rutte en demissionair minister De Jonge over de coronamaatregelen. Kijk hier live mee.
Meer video's? Abonneer je op ons kanaal! nlposts.info
De avondklok komt er, maar gaat niet vanaf 20.30 uur, maar vanaf 21.00 uur gelden. Een meerderheid in de Tweede Kamer stemt in met invoering, maar dan moet de avondklok wel een half uur later ingaan dan het kabinet eerder van plan was. Het kabinet is het eens met de aanpassing, zo heeft demissionair minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid in de Tweede Kamer laten weten.
Dit betekent dat mensen met ingang van aanstaande zaterdag vanaf 21.00 uur binnen blijven. De eindtijd van de avondklok blijft 04.30 uur.
Een meerderheid van de Tweede Kamer regeringspartijen D66, VVD, CDA en ChristenUnie en de oppositiepartijen SP en 50Plus hebben om een later tijdstip gevraagd. De politieke partijen denken dat strenge maatregel voor veel mensen draaglijker is, als hij later begint. "Een later tijdstip kan voor veel gezinnen, kinderen, studenten en werkenden een groot verschil maken", staat in de motie.
Rutte zei eerder vandaag in het debat dat het misschien "ietsje later" kan dan 20.30 uur, maar niet later dan 21.00 uur. Hij gaat zich niet tegen de wens van de Tweede Kamer verzetten.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
De NOS is de grootste nieuwsorganisatie van Nederland. Via onze livestreams en live uitzendingen brengen we je op de hoogte van grote nieuwsgebeurtenissen. Je vindt hier ook speciale uitzendingen, zoals de Bevrijdingsjournaals uit 2020 waarin we je laten zien wat er 75 jaar geleden gebeurde met de techniek van nu.
Vind je onze video’s leuk? Abonneer je dan op ons kanaal: nlposts.info
► VRAGEN/TIPS/IDEEËN? We horen graag wat jij van onze video’s vindt, laat je horen in de comments!
► OVER NOS: Wij zijn als publieke omroep verantwoordelijk voor een brede nieuwsvoorziening die betrouwbaar is en onafhankelijk. Je vindt ons op radio en televisie met het NOS Journaal, op NOS.nl, NLposts, Facebook en Twitter. Altijd. Overal. NOS.
► VOLG ONS HIER:
www.nos.nl | Instagram: nos | Twitter: NOS | Facebook: nos/
Download NOS voor iOS: apple.co/1JObNaK
Download NOS voor Android: bit.ly/2d4GJN7
#avondklok #kabinet #nieuws

Reacties
TERUGKIJKEN: Debat over avondklok
3:46:14
De grootste partijen uitgelegd
43:43
NOS op 3
Weergaven 1 mln.
Beethoven : Piano concerto No.3 by Alice Sara Ott
48:04
ND Verkiezingsdebat 2021
1:45:21
Nederlands Dagblad
Weergaven 25K
The Insane Engineering of the X-15
31:30
Real Engineering
Weergaven 1,7 mln.
#BETRemembers: The Legendary DMX | Rest In Power
11:21:17
Snelle - Limonade (feat. Nederlands elftal)
2:55
ROQ 'N ROLLA Music
Weergaven 535K